miercuri, 2 martie 2011

Stiati ca...partea a 3a

Un pic cam tarziu sa va zic Buna dimineata!, dar astazi m-am trezit, trebuie sa recunosc, fara vlaga...sper sa nu ajung si eu sa dau vina pe astenia de primavara, daca o fac, si ma vedeti pe strada, in mall, oriunde, aveti dreptul sa imi dati una dupa ceafa :)) dar, mno, mai sunt si zile in care parca nu am chef de nimik...stiu, se poate intampla si la case mai mari, d-apai la viloace?! ;))
Mergand in stilul caracteristic serialului Tanar si nelinistit, astazi v-am postat inca 20 de chestii interesante din lumea asta pe care o impartim, trebuie sa recunosc ca de multe nici macar nu am auzit...ca de exemplu faza cu autostrazile din SUA...:) oricum, nici eu nu stiu cu siguranta ca drumurile din tara noastre sunt facute sa reziste la bombele atomice...pacat inca ca s-au cam detonat si "autoritatile au fost luate pe surprindere" (imi place la nebunie expresia asta :) oricum, la cat de des sunt luate prin surprindere, ma mira cum de n-au facut infarct pana acum...)

*Cea mai lunga intrerupere de program de televiziune s-a intamplat in Anglia – BBC a oprit un desen animat cu Mickey-Mouse, s-a anuntat ca a pornit al doilea razboi mondial, apoi peste 6 ani au reluat filmul exact acolo unde s-a intrerupt.

*Albert Einstein a inceput sa vorbeasca la varsta de 6 ani.

*Ca sa devii astronaut american trebuie sa fii mai scund de 1,80 m. In momentul aterizarii Apolo 11 a ramas cu combustibil suficient pentru 20 de secunde de zbor.

*Foarfeca a fost inventata de Leonardo da Vinci. Leonardo da Vinci a fost capabil cu o mana sa scrie iar cu cealalta sa deseneze simultan.

*Din scrieri rezulta ca Leonardo da Vinci a fost cel mai mandru nu de operele sale de arta ci de faptul ca era in stare sa indoaie cu mana rangi de fier.

*Autostrazile din SUA asa au fost concepute ca din 5 in 5 mile au o portiune dreapta de cca 1 mila. Acolo pot ateriza la nevoie aeronavale.

*Exista 2 animale care pot vedea spatiul din spatele lor fara sa-si intoarca capul: iepurele si papagalul.

*Omul piere mai repede din cauza lipsei somnului decat a mancatului. 10 zile rezista un om fara somn, maxim. Fara hrana chiar 1-2 luni.

*Creierul uman are capacitatea de stocare de 1 trilion de byte, sau 1164153 gigabyte.

*Imnul Greciei are 158 de strofe. Nimeni din Grecia nu cunoaste in intregime inmul statului

*Ultimul simt pierdut de om la moarte este auzul, primul vederea, apoi in ordine gustul, mirosul si pipaitul.

*La nastere toata lumea l-a crezut mort pe Pablo Picasso, doar unchiului lui i-a venit o idee si a reusit sa-l aduca la viata cu ajutorul fumului de trabuc.

*Turnul Eiffel are in compozitie otzel de la furnalul din Gov?jdia, localitatea Ghelar din judetul Hunedoara.

*Cel mai lung cuvant din DEX are 25 de litere si este : ELECTROGLOTOSPECTROGRAFIE. Sunt si alte cuvinte mai lungi, si anume termeni medicali sau din chimie: DIFOSFOPIRIDINNUCLEOTIDPIROFOSFATAZa (36 de litere).

*Cea mai mica pisica din lume traieste in California si ar putea intra fara probleme si in Cartea Recordurilor, datorita dimensiunilor ei liliputane. Heed, pisica in varsta de 9 saptamani din El Cajon masoara doar 7 centimetri si nu cantareste mai mult de jumatate de kilogram.

*In medie o persoana are peste 1460 de vise pe an 

*Delfinii dorm cu un ochi deschis

*O furnica poate sa supravietuiasca pana la doua saptamani sub apa

*Cel mai puternic muschi din corpul uman este limba

*Unghiile mainilor cresc de patru ori mai repede decat cele ale picioarelor

Spor la citit ;) ne auzim in curand ;)

3 comentarii:

  1. Oare cati romani cunosc imnul ROMANIEI ? , care are mai putine strofe ,.....,chiar asa , cate ?
    Eu imi fac din start- mea culpa !

    RăspundețiȘtergere
  2. Si uite asa,.....,GREEEEEEEU , trebuie sa recunosc beneficiile fumului de tigara !

    RăspundețiȘtergere
  3. mi-a placut statistica viselor...interesant. dar oare cate tinem minte?!

    RăspundețiȘtergere