joi, 3 martie 2011

Legende urbane - Legenda pensionarului care a pierdut trenul

Buna dimineata natiuneeeee :)
Azi dimineata mi-am propus sa va mai indeletnicesc cu una alta, si, cautand de zor pe net, am dat de niste legende urbane inainte de 89...unele hazlii, altele mai putin, cert e ca toate, impreuna, ne-au creat cadrul unei Romanii in plina era comunista...unele chiar au stat la baza seriei Amintiri din Epoca de Aur a lui Mungiu, pe care cred ca le-a cam vazut toata lumea...cum nu?! adica, nu ati vazut voi faza cu explodatul porcului in bucataria unui apartament? :))) well, si uite asa facem reclama si la cinematografie :))

Asadar, incepem cu Legenda pensionarului care a pierdut trenul ;)

Se zice că, într-un mic orăşel de provincie, un pensionar suferind de reumatism se pregătea să meargă la Olăneşti cu bilet de tratament. Fiind vară, pensionarul îşi cumpără bilet la un tren de noapte, să meargă pe răcoare. Îşi face omul bagajul şi, pe la 6 seara, iese în faţa blocului unde obişnuia să joace table cu alţi pensionari. Partidele lor de table fiind un obicei în cartier, atrăgeau mulţi chibiţi.
Joacă omul cât joacă şi, când se întunecă, îşi ia rămas bun pentru două săptămâni de la pensionarii lui care îi urează împachetări straşnice la Olăneşti şi intră în casă. Până la 11 noaptea, când avea tren, mai erau vreo trei ore bune. Ce să facă? Se mai uită el la televizor, se mai învârte prin casă, până la urmă se întinde în pat, cum ar veni, să se odihnească un pic până să plece spre gară. Şi adoarme buştean.
Pe la unu noaptea îl trezesc nişte zgomote. Se dă jos din pat şi constată că cineva umblă la uşa lui de la intrare. Îşi dă seama că e un hoţ care pesemne că a prins de veste că la ora aia el, normal, ar fi trebuit să fie în tren, în drum spre băi. Ce să facă? Până să-i vină altă idee mai bună, apucă la repezeală un castron de mămăligă din bucătărie şi se aşază lângă uşă, hotărât să-i dea hoţului cu castronul în cap de cum intră.
Dar spargerea încuietorii se prelungeşte. Spărgătorul încearcă să deschidă încuietoarea cu un şperaclu, fără să facă zgomot ca să nu-l audă vecinii. Era complet linişte şi pesemne că el stătea cu urechea lipită de broască să audă declicul.
Înspăimântat de atâta linişte şi părându-i-se că yala e pe cale să cedeze, pensionarul îşi pierde cumpătul şi izbeşte cu castronul în broasca de la uşă. Se lasă linişte şi pensionarul se refugiază în dormitor convins că a speriat infractorul, dar neîndrăznind să deschidă uşa să verifice.
A doua zi de dimineaţă sună cineva la uşă. E Miliţia care îl înştiinţează că are un hoţ mort de frică pe preşul de la intrare.

:)) O zi cat mai ok :)

10 comentarii:

  1. ...........deci eu chiar nu am vazut filmul, dar am prins un deceniu din epoca de aur, live :).... Have a nice capitalist day :)........

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut la toata lumea !
    A trecut ceva timp de cand nu am mai intrat pe blog, dar constat ca au avut loc multe discutii interesante.
    O remarca: Nu ai trecut la post'ul cu filme de Oscar cel mai bun film, care a luat si cele mai multe premii: The King's Speech. Il recomand, este execeptional!
    O zi buna la toata lumea

    RăspundețiȘtergere
  3. dap, intr-adevar, si daca ma crezi, tot cu el in minte sunt de alaltaieri, de cand l-am vazut ;) voiam sa vad daca esti pe faza, de fapt :)) mersi alexei :)

    RăspundețiȘtergere
  4. salutare Alex!
    Posatarile anterioare nu le-ai citit? :P
    Ne-ai lipsit de la discutii...

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am avut timp sa intru pentru discutiile online. Le-am citit recent, insa "mi-a expirat timpul"...

    RăspundețiȘtergere
  6. sunt sanse ne vedem in weekend in bistrita, avem timp sa povestim live, si vei fi pus in tema :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Super. Adita iti dau voie sa ma inviti Duminica dimineata la o cafea la Tihuta! Mit szólnál ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Adi, raspunde-i in ungureste...( si poate cu Google translate te asteapta la Budapesta la cafea )

    RăspundețiȘtergere
  9. :) as prefera o cafea buna in reykjavik...:D ma duce cineva? :D

    RăspundețiȘtergere