vineri, 25 februarie 2011

Problema zilei - propusa de Cristina

Avem 2 pahare de 200 ml. Ambele sunt pline 3/4, primul cu lapte al doilea cu cafea.
Din paharul cu lapte se toarna in al doilea pahar pana acesta se umple, apoi se toarna inapoi astfel incat ambele sa aiba aceeasi cantitate initiala.





Intrebarea este: Este mai mult lapte in cafea decat cafea in lapte ?

Ca si ieri, se accepta 1 singur raspuns de la fiecare dintre voi, si, o sa am nevoie si de argumentare.

Din momentul postarii, aveti la dispozitie 1 ora. Castigatorul va fi invitatul meu maine la o cafea, intr-o locatie aleasa de mine. :)

Bafta!

29 de comentarii:

  1. :) cum pot eu refuza pe cineva? doar ma stii :)

    RăspundețiȘtergere
  2. cantitatile de lapte si cafea sunt egale !!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. pai in primul pahar ar trebui sa fie mai mult lapte, si mai putina cafea, in al doilea invers

    RăspundețiȘtergere
  4. dupa un calcul simplu mie mi-a iesit ceva in genul 9/16 lapte si 3/16 cafea in primul pahar si 3/16 lapte si 9/16 cafea in al 2-lea pahar.
    Iese ?

    RăspundețiȘtergere
  5. oare avem deja un castigator? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Am rugamintea sa nu va treceti ca anonimi, mi-e mai usor sa va identific :)) o sa mai intervin la 12.37, cand expira timpul :) bafta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Deci revin, in paharul cu lapte: 56,25% este lapte si 18,75% este cafea, in paharul cu cafeaua este invers, adica 56,25% cafea si 18,75% lapte, deci prin urmare cum am scris adineauri nu este intr-un nici un pahar mai multa lapte in cafea decat mai multa cafea in lapte.

    RăspundețiȘtergere
  8. .... si cei 25% ramasi e cu aer in care 71% e nitrogen ... oxigenul tot mai putin si creste CO si CO2-ul :P

    RăspundețiȘtergere
  9. Krista, eu pot sa particip din oficiu la invitatia ta ? :D

    RăspundețiȘtergere
  10. dumnezeule...zice ca voi sunteti ingineri atatea calcule bagati...bravo cristina pt problema ... raspunsul este ....da..... maxim 6 cai

    RăspundețiȘtergere
  11. si in plus ati uitat sa luati in calcul cateva variabie densitatea laptelui respectiv a cafelei,vascozitatea lor (densitatea laptelui este intre 1027 si 1030 la 20 de grade)....asa ....oare s-a amestecat in primul pahar dupa ce s-a turnat 1/4 lapte? adi rezolvo tu intr-o ora:))))))

    RăspundețiȘtergere
  12. bravo Alin ,cred ca asta este raspunsul corect -6 cai , s-apoi ,ca sa vin si eu cu o idee geniala - in lapte ....este doar lapte !!!??? si in cafea doar .....cafea ! Spune DAAAAA , CRistina , te ROOOOOOOG !

    RăspundețiȘtergere
  13. .......dar de ce 6 cai? nu incap atatia in 2 pahare ...............

    RăspundețiȘtergere
  14. =))))))))))))))))))) si acum sa continui in acelasi ritm, si sa va anunt castigatorul: stela popescu :))))

    RăspundețiȘtergere
  15. referitor la problema lui alin...am rezolvat-o, si nu a durat asa de mult...am baut si laptele si cafeaua =)) o sa se omogenizeze, cu siguranta...:)) buun, avand in vedere densitatea raspunsurilor, voi reveni in cursul zilei cu numele castigatorului, dupa ce ma voi consulta si cu cristina. in principiu, cantitatile sunt egale, dupa cum spune rodica, in proportia data de alex :)...asadar...:) we shall see. cei care nu se vor regasi pe lista castigatorilor, nu uitam de ei...ei trebuie sa rezolve si problema lui alin :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu cred ca avem 2 castigatori, cu un plus pt. alex care a si indicat proportiile. De la un absolvent de ISE (Rodica) ma asteptam sa raspunda corect, dar de la unul de Drept (Alex)...... bravo lui

    RăspundețiȘtergere
  17. Si inca ceva! Raspunsul lui Alin este corect, dar incomplet. Raspunsul complet era 6 cai FRUMOSI

    RăspundețiȘtergere
  18. Cristi draga , cred ca raspunsul corect este la mijloc . Oricum , nu ma astept ca un absolvent de Drept sa-mi dea DREPTATE vreodata , in viata aceasta , dar te felicit pentru modul in care-l reprezinti pe Alex .

    RăspundețiȘtergere
  19. Alex, ca un om binecrescut, va multumi lui Cristi pt sprijinul acordat (are talent garla la a influenta organul decizional, ca doar asta ii este meseria), si se va retrage tacticos din calea Rodicai inspre premiu, dar anuntand totodata ca va participa din oficiu la decernarea trofeului, unde ii va da acesteia lamuririle necesare despre "absolventul de Drept" !
    Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  20. @ ADI
    Referitor la postul tau de azi despre Raro Cafe, fara prea multe cuvinte, te indrum spre un link: http://www.kopiluwak.ro/Kopi_Luwak_Romania_(ro).html

    Cea mai buna cafea dinn LUME !!!

    RăspundețiȘtergere
  21. chiar acum citeam despre faptul ca exista si in romania :) stiam ce se spune despre cafeaua asta, dar cand am vazut pisica...=)))) no comment :))) ms ms ms ms ;)

    RăspundețiȘtergere
  22. Felicitari tuturor !
    Aprecieri deosebite pentru Alex , care vine nu numai cu solutii la probleme , dar si cu sugestii pentru imbunatatirea blogului (vezi , acum eu sunt "avocatul "lui Adi ).
    Va imbratisez si va ofer o....cafea .

    RăspundețiȘtergere
  23. :) toate sugestiile sunt bine-venite :) castigatorul se va anunta in seara aceasta, o asteptam si pe cristina :)

    RăspundețiȘtergere
  24. dragilor, dar ce dezbateri a provocat problema propusa de mine!
    proprietarul blogului,pe teritoriul caruia cu atata gratie ne desfasuram, este in posesia raspunsului corect, asa ca i se cuvine lui dreptul de a desemna castigatorul cafelei :)
    adi, legatura la tine!

    RăspundețiȘtergere
  25. adi, eu zic sa le dai primilor 2 care au raspuns corect (rodica&alex) o intrebare de baraj! ca pe locul I nu poate fi decat unul ;)

    RăspundețiȘtergere